Breaking Bad

breakingbad

Breaking Bad is een dramaserie die in 2008 voor het eerst werd uitgezonden door de zender AMC. Na 62 afleveringen in vijf seizoenen tijd kwam er in 2013 een einde aan de serie. Elke aflevering van Breaking Bad duurt zo’n 45 minuten en is op Netflix te bekijken.

De scheikundelaar Walter White wordt vlak voor zijn vijftigste verjaardag gediagnosticeerd met longkanker. Aangezien zijn zorgverzekering de medische kosten voor de behandeling hiervan niet vergoedt, zoek Walter een andere manier om aan dit geld te komen. Samen met zijn vroegere leerling Jesse Pinkman begint hij een drugslab in een oude kamper. De Crystal Meth die zij produceren brengt al snel een hoop geld in het laatje, echter zit zijn schoonbroer en tevens narcotica-agent Hank hun op de hielen.

Acteur Bryan Cranston, onder andere bekend als vader Hal uit Malcom in the Middle (2000-2006), speelt de hoofdrol in deze televisieserie. Voor deze rol kreeg Cranston diverse onderscheidingen, waaronder een Golden Globe voor ‘beste mannelijke hoofdrol in een dramaserie’ in 2014. De rol van Jesse Pinkman wordt gespeeld door Aaron Paul die door deze rol zijn doorbraak in Hollywood beleefde. In 2014 is hij in maar liefst vier films te zien, waaronder de gameverfilming Need For Speed. Verder is Dean Norris te zien als Hank Schrader, Betsy Brandt als zijn vrouw Marie Schrader en speelt Anna Gunn de vrouw van Walter.

Dit jaar zal Netflix een exclusieve spin-off van Breaking Bad aanbieden via haar platform. In deze nieuwe serie genaamd Better Call Saul staat het personage Saul Goodman centraal. Goodman is een gehaaide advocaat die zijn diensten verleend aan eenieder die hem kan betalen. Better Call Saul speelt zich enkele jaren voor het eerste seizoen van de serie Breaking Bad af.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
5

Aantal sterren:
4,6

Speelduur aflevering:
0:48

Genre:
Drama, Misdaad, Thriller

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *