Breakout Kings

breakout-kings

In 2011 verscheen de serie Breakout Kings voor het eerst op de digitale Amerikaanse zender A&E Network. Inmiddels telt de serie twee seizoenen, waarvan de laatste in 2012 werd uitgezonden. Bedenker van de serie is Matt Olmstead, die ook het script schreef van diverse afleveringen van Prison Break. Elke aflevering van Breakout Kings duurt 45 minuten.

Een team van U.S. Marshalls onder leiding van de veteranen Charlie Duchamp en Ray Zancanelli spoort ontsnapte gevangen op in de Verenigde Staten. Hun onorthodoxe manier om deze vluchtelingen op te sporen, valt niet bij iedereen in de smaak. Anders dan normaal maken zij gebruik van de tips van andere vluchtelingen, in ruil voor verkorte gevangenisstraffen.  Alhoewel hun methode niet strookt met de wet, is deze uiterst effectief en wordt het gedoogd door hun leiding.

De hoofdrollen in Breakout Kings worden gespeeld door Domenick Lombardozzi en Laz Alonso. Lombardozzi was voorheen te zien in de spannende misdaadserie The Wire en Alonso in de bioscoopfilm Avatar (2009). In eerste instantie zou de serie worden uitgezonden door FOX, echter zagen zij hier op het laatste moment van af. In meerdere afleveringen van Breakout Kings komen personages uit de serie Prison Break terug. Zo is het personage T-Bag te zien in het eerste seizoen en duikt Maricruz Delgado op in seizoen twee. Zowel Breakout Kings als Prison Break zijn te volgen via Netflix.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
2

Aantal sterren:
4,1

Speelduur aflevering:
0:43

Genre:
Drama, Misdaad, Thriller

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *