Californication

californication

Californication telt in totaal zeven seizoenen en 80 afleveringen. Het zevende en laatste seizoen werd in 2014 uitgezonden door de Amerikaanse betaalzender Showtime. De eerste aflevering van Californication verscheen in 2007 en duurde net als iedere andere aflevering dertig minuten. Alle afleveringen van Californication zijn ook op Netflix te bekijken.

De uitgebluste narcistische en seksverslaafde schrijver Hank Moody verhuisde met zijn gezin vanuit naar New York naar Californië om daar mee te werken aan de verfilming van zijn laatste boek. Na zijn zoveelste affaire verlaten zijn vriendin Karen en zijn dochter Becca hem. Karen krijgt een relatie met de zakenman Bill, terwijl Hank verder gaat met zijn playboybestaan. De liefde tussen beiden is echter nog lang niet op en telkens weer draaien ze om elkaar heen. Tegelijkertijd probeert Hank’s manager en goede vriend Charlie Runkle nieuwe klussen voor hem binnen te slepen en huwelijk met Marcy in stand te houden.

David Duchovny werd, voordat hij de rol van Hank Moody aannam, bekend door het spelen van het personage Agent Mulder in de langlopende sciencefictionserie The X-Files (1993-2002). Het leven en karakter van Moody is gebaseerd op die van de moderne Amerikaanse schrijver Charles Bukowski. Daarnaast speelt (rock)muziek een belangrijke rol in de serie; zo is ieder boek van Moody vernoemd naar een album van de metal band Slade en werkt hij in de serie regelmatig samen met beroemde artiesten. Naast Duchovny zijn ook Sex and the City-acteur Evan Handler, Natascha McElhone en Madeleine Martin te zien in Californication.

 


 

 

 

 

 

Aantal seizoenen:
6

 

Aantal sterren:
4

 

Speelduur aflevering:
0:27

 

Genre:
Comedy, Drama

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *