Defiance

defiance

Defiance is een spannende sciencefictionserie die in 2013 werd uitgezonden door SyFy, in de zomer van 2014 volgde het tweede seizoen. Tot dusver zijn er 25 afleveringen van de serie verschenen, elke aflevering duurt zo’n 45 minuten.

In Defiance zien we hoe buitenaardse wezens, genaamd de Votans, proberen samen te leven met de mensheid in het jaar 2046. Ver voor deze tijd werd het zonnestelsel van de Votans vernietigd, waardoor zij op zoek gingen naar een nieuwe leefomgeving. Binnen de Votans bestaan er zeven rassen, namelijk de “Irathient”, “Castithan”, “Indogene”, “Sensoth”, “Liberata”, “Volge” en “Gulanee”. Enkele van deze rassen trokken naar de Aarde om hier een nieuw bestaan op te bouwen, echter wisten zij niet dat de Aarde al bevolkt was..

De mensheid reageerde vijandig op de aankomst van de Votans en een lange, verwoestende oorlog volgde. Toen deze oorlog uiteindelijk werd beëindigd was een groot deel van de aarde verwoest. De stad Defiance werd gebouwd op de resten van de Saint Louis en hier start de serie als Joshua  er samen met zijn adoptiedochter Iris belandt. Ze waren gevlucht voor overvallers, nadat ze een krachtige energiebron hadden gevonden in een oud wrak. Echter verleent de burgemeester van Defiance ze alleen asiel wanneer Joshua de moord de oudste zoon van de invloedrijke mijnexploitant Rafe McCawley weet op te lossen.

De hoofdrol in Defiance wordt gespeeld door de Nieuw-Zeelandse acteur Grant Bowler. Na een aantal bijrollen in tv-series zoals Lost en McLeod’s Daughters is dit zijn eerste echte hoofdrol. Andere rollen in deze Netflix serie worden gespeeld door Julie Benz, Stephanie Leonidas, Tony Curran en Jaime Murray.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
1

Aantal sterren:
3,9

Speelduur aflevering:
0:43

Genre:
Actie, Drama, Sci-Fi

1 Reactie

  1. Ursula

    Weer zn serie waarvan je lang moet wachten op de volgende afleveringen..

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *