Dexter

dexter

Eind 2013 kwam er na acht seizoenen een einde aan de televisieserie Dexter van de zender Showtime. Ieder seizoen telt twaalf afleveringen met een speelduur van 50 minuten en zijn te bekijken op Netflix.

Dexter Morgan is een talentvolle forensisch onderzoeker die werkt voor de politie in Miami. Toen Dexter drie jaar was verloor hij zijn ouders en werd hij geadopteerd door de politieman Harry Morgan. Door het traumatische verlies van zijn ouders ontwikkelde Dexter de vreemde dwang om mensen te vermoorden, in de hoop de dood van zijn ouders recht te zetten. Zijn adoptievader krijgt als snel weet van deze psychopathische neigingen en helpt Dexter om zijn dwang te beheersen en zich als een normaal persoon te gedragen.

Echter kan Dexter zijn neigingen niet volledig onderdrukken en besluit hij alleen mensen te vermoorden die dit “verdienen”. Door zijn werk bij de politie krijgt hij regelmatig door hemzelf vermoorde personen op zijn snijtafel, waardoor het makkelijk is om zijn eigen sporen te verhullen. De serie Dexter is gebaseerd op het boek ‘Darkly Dreaming Dexter’ van auteur Jeff Lindsay.

Hoofdrolspeler Michael C. Hall kreeg veel lof voor de rol van seriemoordenaar Dexter en werd dan ook bekroond met een Golden Globe in 2010. Hiervoor was hij te zien in de serie Six Feet Under (2001-2005), waarin hij ironisch genoeg een begrafenisondernemer speelde. Ook Jennifer Carpenter, David Zayas en James Remar zijn te zien in Dexter.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
7

Aantal sterren:
4,2

Speelduur aflevering:
0:55

Genre:
Drama, Misdaad, Mysterie, Thriller

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *