Doctor Who

Doctor-Who

Doctor Who is een sciencefictionserie uit Groot-Brittannië die al een heel aantal jaar enorm populair is. Al in 1963 werd begonnen met het uitzenden van deze serie en dit zou tot 1989 continu doorgaan. In 1996 verscheen nog een film waarna uiteindelijk in 2005 weer werd begonnen met deze enorm bekende serie. Aanvankelijk werd de serie door de BBC geproduceerd maar vanaf de doorstart in 2005 verzorgt BBC Wales de productie van deze serie. De serie Doctor Who is doordat de serie al zo lang bestaat eigenlijk een onderdeel van de Britse cultuur geworden. Deze bijzondere serie kun je gewoon kijken via de app van Netflix.

De hoofdpersoon van de serie is The Doctor die met TARDIS door de tijd en ruimte reist. TARDIS staat voor Time And Relative Dimension In Space en is een ruimteschip die zich oorspronkelijk aan zijn omgeving aanpaste. In 1963 is het echter blijven steken op een politiehokje uit de jaren 50 en zo ziet het er nog steeds uit. In de nieuwe serie is er sprake van de laatste grote tijdoorlog die net achter de rug is geweest. De Time Lords en de Daleks zijn beiden ten onder gegaan en ook The Doctor is een tijd buiten beeld geweest. Er blijken echter toch overlevenden die her en der in de tijd en ruimte achtergebleven zijn. Een uitvoerige beschrijving van deze serie is eigenlijk niet mogelijk omdat er inmiddels 800 afleveringen van gemaakt zijn.

Het feit dat een serie over zo’n lange tijd verspreidt toch een groot succes kan blijven zegt natuurlijk veel over de kwaliteit. Doctor Who is niet zomaar een serie en neemt een speciale plaats in tussen de andere series op Netflix. Het is zeker een aanrader wanneer u van goede sciencefiction houdt.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
8

Aantal sterren:
4,3

Speelduur aflevering:
0:44

Genre:
Drama, Comedy, Sci-Fi

1 Reactie

  1. nowi

    kunnen jullie ook oudere afleveringen op van doctor who op netflix zetten
    aub????

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *