Fargo

fargo

Fargo is een in 2014 verschenen tiendelige miniserie van de zender FX. De serie duurt 45 minuten per aflevering en is gebaseerd de gelijknamige Oscar-winnende film die in 1996 werd geregisseerd door de gebroeders Joel en Ethan Coen. In Nederland zijn alle afleveringen van Fargo exclusief te zien via Netflix.

Lorne Malvo reist door het plaatsje Bemidji in de Amerikaanse staat Minnesota en komt hier de onzekere verzekeringsagent Lester Nygaard tegen. Al snel weet Malvo hem te beïnvloeden met zijn agressie en boosaardigheid. Tegelijkertijd zijn de agenten Gus Grimly en zijn onervaren partner Molly Solverson bezig met het onderzoek naar een reeks moorden die mogelijk verband hebben met de ontmoeting tussen Malvo en Nygaard..

Alhoewel Fargo is gebaseerd op de eerder verschenen film, staat er een geheel nieuw verhaal centraal in deze televisievariant. Wel hebben de makers van de serie de eigenzinnige en zwarte humor van de originele film weten te behouden. Hollywoodacteur Billy Bob Thornton speelt de rol van Lorne Malvo, nadat hij eerder vooral te zien was in films als Bad Santa en Armageddon. Martin Freeman, bekend als Bilbo Baggins uit The Hobbit, is te zien als zijn tegenspeler Lester Nygaard. De twee politieagenten worden gespeeld door Colin Hanks en Allison Tolman. Daarnaast is ook Bob Odenkirk uit Breaking Bad regelmatig te zien in de serie.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
1

Aantal sterren:
4,4

Speelduur aflevering:
0:49

Genre:
Drama, Misdaad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *