Gavin & Stacey

gavin-stacey

Deze halfuur durende Britse sitcom werd uitgezonden van 2007 tot en met 2010 en telt drie seizoenen en een speciale kerstaflevering. In Nederland was Gavin & Stacey te zien bij Comedy Central en nu dus via Netflix.

Gavin uit Essex en Stacy uit Wales spreken elkaar tijdens het werk regelmatig per telefoon. Ze merken dat er meer is dan alleen een zakelijke connectie en vanwege de grote afstand tussen hun woonplaatsen besluiten ze om een dubbeldate te houden in London. Allebei nemen ze een vriend(in) mee. Alhoewel hun vrienden Smithy en Nessa aanvankelijk niet met elkaar overweg kunnen, kunnen zij dat wel en de twee beginnen een lange afstandsrelatie.

Gavin en Stacey willen na enkele maanden een volgende stap nemen en denken aan een bruiloft. Tegelijkertijd blijkt dat hun vrienden een one-night-stand hebben gehad na afloop van de dubbeldate, waardoor Nessa zwanger is geworden. Omdat ze het bruiloftsfeest niet wil verpesten, besluit ze niets te zeggen tegen Smithy. Wanneer Gavin en Stacey terugkeren van hun huwelijksreis besluit ze Smithy te confronteren met haar zwangerschap. Ondanks dat hij in het begin niet positief reageerde wil hij een goede vader worden voor het kind. Op dat zelfde moment komen Gavin en Stacey erachter dat zij geen kinderen kunnen krijgen..

De titelrollen worden gespeeld door de Britten Matthew Horne en Joanna Page. Hun vrienden Smithy en Nessa worden gespeeld door James Corden en Ruth Jones, die tevens het idee voor de sitcom bedacht hebben en het scenario hebben geschreven.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
3

Aantal sterren:
3,7

Speelduur aflevering:
0:27

Genre:
Comedy, Romantiek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *