Heroes

heroes

De bovennatuurlijke dramaserie Heroes is in 2010 gestopt, na vier seizoenen en 77 afleveringen lang te zijn uitgezonden door NBC. In Nederland waren de 40 minuten durende afleveringen van Heroes te zien op RTL 5, maar nu dus bij Netflix.

Het verhaal van de televisieserie Heroes lijkt sterk op het verhaal van de gelijknamige stripboekenreeks. Elk seizoen is er een grote verhaallijn, die in de seizoensfinale tot een spannende climax leidt. Daarnaast is er iedere aflevering een kleinere verhaallijn, die los staat van de hoofdverhaallijn. Alle personages in Heroes zijn normale mensen die proberen om te gaan met hun “bijzondere” vaardigheden. Echter doen zij dat niet allemaal op een goede manier..

De hoofdverhaallijn wordt voornamelijk ingevuld door de tijdrijziger Hiro Nakamura en de voorspeller Isaac Mendez. In het eerste seizoen van de serie voorspellen zij dat er een grote alles vernietigende ramp zal plaatsvinden in New York. Samen gaan zij op zoek naar andere mensen in Amerika met dezelfde soort gaven. Het doel is om met dit team deze catastrofe te voorkomen. Tegelijkertijd worden ze tegengewerkt door een soortgenoot met kwade bedoelingen en de organisatie ‘The Company’ die probeert om de mensheid te beschermen.

De hoofdrollen in Heroes worden gespeeld door de hiervoor onbekende acteurs Jack Coleman, Hayden Panetierre, Masi Oka, Greg Grunberg en Milo Ventimiglia. In 2007 werd de serie door Amerikaanse tv-critici verkozen tot beste televisieserie van het jaar. Ook ontving Heroes dat jaar 8 Emmy Award nominaties, waarvan zij er geen enkel wisten winnen.

 


 

 

 

 

 

Aantal seizoenen:
4

 

Aantal sterren:
3,9

 

Speelduur aflevering:
0:43

 

Genre:
Drama, Sci-Fi, Thriller

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *