Homeland

homeland

In 2011 ging de actieserie Homeland van start in de Verenigde Staten op de zender Showtime. Inmiddels telt de serie vier seizoenen, die in Nederland te bekijken zijn via Netflix. Iedere aflevering van Homeland duurt 50 tot 60 minuten.

Homeland is gebaseerd op de Israëlische televisieserie Hatufim. De CIA-agente Carrie Mathison wordt na een illegale actie geschorst uit haar functie en teruggezet naar de afdeling ‘Terrorisme’. Via deze nieuwe functie komt zij in contact met de Amerikaanse marinier Nicholas Brody, die net is teruggekeerd uit Irak. Hier is hij acht jaar lang krijgsgevangene geweest van de terroristische groepering Al-Quaida.

Na een anonieme tip van een informant raakt Mathison er heilig van overtuigd dat Brody een spion is voor de organisatie die hem gevangen hield en een groot gevaar is voor de Amerikaanse overheid. Samen met haar collega Saul Berenson moet ze onderzoeken of Brody inderdaad een overloper is of dat hij geen kwade bedoelingen heeft. Ondertussen duiken uit Irak steeds meer signalen op over een mogelijke aanslag op een grote stad in de Verenigde Staten.

Claire Danes is in Homeland te zien als Carrie Mathison, een rol waarvoor ze maar liefst twee Golden Globes en twee Emmy Awards wist te winnen. Tegenspeler Damian Lewis wist ook in te prijzen te vallen met zijn rol als Nicholas Brody, in 2013 won hij hiervoor een Golden Globe. Voor de opnames van Homeland werd vaak uitgeweken naar het buitenland, zo is er al gefilmd in Israël en Zuid-Afrika.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
2

Aantal sterren:
4,4

Speelduur aflevering:
0:55

Genre:
Drama, Mysterie, Thriller

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *