House of Cards

house of cards

De politiek getinte thriller House of Cards is een originele productie van Netflix, die exclusief wordt aangeboden aan Netflix abonnees. In 2013 was het eerste seizoen van de serie te zien en een jaar later volgde het tweede seizoen.

Francis “Frank” Underwood is de afgevaardigde van de staat South-Carolina in het Amerikaans congres. Francis is een prominente Democraat, die er tevens voor moet zorgen dat genoeg congresleden de plannen van zijn partij ondersteunen. In het eerste seizoen zorgt hij ervoor dat de Democraat Garrett Walker wordt verkozen tot de President van de Verenigde Staten. Door deze verkiezing gaat hij ervan uit te worden beloond met de prestigieuze post Minister van Buitenlandse Zaken.

Deze baan gaat echter naar de Stafchef van het Witte Huis, Linda Vasquez, en stiekem begint Francis met het opzetten van een ingenieus plan achter de rug van de President om. Het doel hiervan is om zijn eigen macht te vergroten, ten koste van alles en iedereen. Francis’ vrouw  Claire runt een goede doelen stichting, die eigenlijk alleen maar draait om het verkrijgen van meer macht en aanzien. Samen doen ze hun uiterste best om Francis de meest begeerde baan van de hele wereld te bezorgen.

Kevin Spacey won in 1996 een Oscar voor zijn bijrol in The Usual Suspects en vier jaar later won hij hem opnieuw met American Beauty. Spacey’s carriere raakte de laatste jaren in een dal, maar door zijn overtuigende acteerprestaties in House of Cards is hij weer terug aan de top. Ook Robin Wright, Corey Stoll, Kate Mara en Michael Gill zijn in deze Netflix serie te zien.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
2

Aantal sterren:
4,6

Speelduur aflevering:
0:50

Genre:
Misdaad, Drama, Thriller

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *