Lie to Me

lie-to-me

Lie to Me is een Amerikaanse misdaadserie die van 2009 tot en met 2011 werd uitgezonden door FOX. In drie seizoenen tijd werden er 48 afleveringen van de serie opgenomen, iedere aflevering duurt 42 minuten en wordt in Nederland aangeboden door Netflix.

Lie to Me volgt Cal Lightman en de medewerkers van zijn bedrijf. Zij zijn gespecialiseerd in het achterhalen van de waarheid en worden gezien als een autoriteit op het gebied van het herkennen van lichaamstaal en gelaatsexpressies tijdens (politie)ondervragingen. Lightman begon met het onderzoeken hiervan, nadat zijn moeder onverwacht zelfmoord pleegde.

Het eerste seizoen van Lie to Me begint wanneer Ligtman en zijn collega Gillian Foster de sollicitant Ria Torres aannemen. Ondanks dat deze luchthavenbeveiliger geen opleiding heeft gevolgd, scoort ze uitzonderlijk hoog op Lightmans zelf ontworpen “misleidingherkenning-test”. Ze is vroeger als kind misbruikt en heeft daardoor een hoop levenservaring opgedaan. Alhoewel haar meer praktische aanpak botst met de academische aanpak van haar baas Lightman, wordt Torres een gewaardeerde werkneemster van het bedrijf.

Het personage van Lightman wordt gespeeld door de Britse acteur Tim Roth en werd gebaseerd op de bekende psycholoog Paul Ekman, die een specialist is in het scheiden van leugens en de waarheid. Kelli Williams is te zien als Roth’s collega Gillian Foster en de onervaren Gina torres wordt gespeeld door Monica Raymund. Ook Brendan Hines uit de tv-serie Terminator: The Sarah Connor Chronicles heeft een belangrijke rol in Lie to Me.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
3

Aantal sterren:
4,2

Speelduur aflevering:
0:43

Genre:
Drama, Misdaad, Mysterie, Thriller

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *