Little Britain

little-britain

De satirische sketchshow Little Britain begon in 2001 als een radioshow op de Britse radio. Van 2003 tot en met 2006 zond de BBC een televisievariant van deze show uit, die uiteindelijk 36 afleveringen zou tellen. Iedere aflevering heeft een speelduur van een halfuur en is te zien op Netflix.

Iedere aflevering bestaat uit een aantal sketches die aan elkaar worden gepraat door Tom Baker. In de serie worden voornamelijk minderheidsgroepen gepersifleerd, enkele voorbeelden hiervan zijn: mensen met overgewicht, gehandicapten, “Breezermeisjes”, homoseksuelen en travestieten. De humor van de tv-serie Little Britain kan worden omschreven als typisch Brits; een mengeling van over de top droge humor met een cynische ondertoon. Little Britain kan daarom vergeleken worden met series als Monthy Pyton: Flying Circus en Rowan Atkinsons Blackadder.

Terugkerende personages in Little Britain zijn de reisbureauagente Carol Beer, de winkeleigenaren Roy en Margaret, de psychiater Dr. Lawrence, de nog steeds borstmelk drinkende tiener Harvey en de geflopte goochelaar Kenny Craig. In de Verenigde Staten verscheen in 2008 de serie Little Britain USA. Diverse personages uit de Britse variant keerden hierin terug en werden aangevuld met Amerikaanse stereotypen als bodybuilders, zuiderlingen en overenthousiaste nationalisten.

Little Britain is bedacht door de stand-up komedianten Matt Lucas en David Walliams, die samen met Tom Baker het merendeel van de typetjes in de serie spelen. Regelmatig verschijnen er bekende Britten in diverse gastrolletjes in Little Britain. Ook in de Amerikaanse versie kwam dit geregeld voor, zo hebben onder andere Sting en Paul Rudd een gastoptreden in de serie gehad.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
3

 

Aantal sterren:
3,7

 

Speelduur aflevering:
0:28

 

Genre:
Comedy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *