Luther

luther

De Britse psychologische politieserie Luther werd in 2010 voor het eerst uitgezonden door de BBC. Na drie seizoenen maakte bedenker Neil Cross in 2013 bekend dat er geen nieuw seizoen van de serie zal komen. Wel wordt er gewerkt aan een bioscoopfilm.

John Luther is een succesvolle detective van de London Metropolitan Police: Serial Crime Unit. Zijn werk als politieman is zijn absolute levensdoel en deze toewijding is zowel een vloek als een zegen voor hem. Niet alleen hijzelf lijdt hieronder, maar ook zijn geliefde en collega’s. Dit zorgt ervoor dat hij veel vijanden maakt op de werkvloer en daarbuiten. Zo raakt hij ook op de schop met de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw Zoe, waar hij nog steeds sterke gevoelens voor heeft.

In het eerste seizoen keert Luther na enkele maanden afwezigheid weer terug bij het korps. Na de lange opsporing van de seriepedofiel Henry Madsen, waarbij deze van een gebouw viel en in een coma belandde,  raakt hij overspannen en moest hij noodgedwongen verlof nemen. Na zijn terugkomst weet Luther diverse (serie)moordzaken op te lossen, maar de gebeurtenissen aan het begin van dit seizoen blijven hem achtervolgen.

Met acteur Idris Elba heeft de serie een populaire Hollywoodacteur in de gelederen. Elba speelde hiervoor een belangrijke rol in de HBO-serie The Wire en rollen in de kaskrakers Thor en Pacific Rim, ook is hij een succesvolle DJ en muzikant.  Bedenker Neil Cross had daarnaast een groot aandeel in het script van de Britse dramaserie Spooks (ook bekend als MI-5).

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
3

 

Aantal sterren:
4,3

 

Speelduur aflevering:
0:52

 

Genre:
Drama, Misdaad, Mysterie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *