Misfits

misfits

Misfits is een Britse sciencefictionserie die vijf seizoenen, daarnaast is er een kerstspecial en een korte film van de serie gemaakt. In Engeland werden de driekwartier lange afleveringen van Misfits uitgezonden door E4, in Nederland zijn ze te bekijken via Netflix.

De serie Misfits volgt een groep jonge twintigers, die allemaal een taakstraf moeten uitvoeren in een fictieve buurt in Londen. Tijdens hun eerste werkdag worden ze overvallen door een vreemde storm, waarbij ze alle vijf worden geraakt door een bliksemschicht en per ongeluk hun reclasseringsambtenaar vermoorden. Na dit bizarre incident beginnen ze plots superkrachten te ontwikkelen. Nathan kan niet dood gaan, Simon kan zichzelf onzichtbaar maken, Curtis kan de tijd manipuleren, Alisha kan mensen met één aanraking seksueel opwinden en Kelly wordt telepathisch.

De eerste reeks van Misfits draait vooral om het geheim houden van hun speciale krachten en de moord op Tony. Tony’s verloofde Sally denkt echter dat er meer achter zijn dood zit en gaat een relatie aan met de “onzichtbare” Simon. Op Simon’s telefoon vindt ze een video waarin de onsterfelijke Nathan de moord op Tony bekend. Sally wil aangifte doen tegen Nathan, maar wordt gedwarsboomd door de rest van de groep..

Het vijftal “speciale” tieners wordt gespeeld door Robert Sheehan, Iwan Rheon, Antonia Thomas, Lauren Socha en Nathan Stewart-Jarrett. De introsong van Misfits is het lied “Echoes” van de New Yorkse band The Raptures. Bekendheid kreeg de serie vooral door de online marketing campagne, waardoor het vooral jongeren wist te bereiken.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
4

Aantal sterren:
4,3

Speelduur aflevering:
0:45

Genre:
Comedy, Drama, Fantasy, Sci-Fi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *