Mythbusters

mythbusters

Het wetenschappelijke programma Mythbusters bestaat al sinds 2003 en telt inmiddels ruim 200 afleveringen van ieder een uur. In Nederland zijn de afleveringen zowel te zien op Discovery Channel en Netflix.

In de serie van Discovery Channel wordt de wetenschap beoefend met een komisch tintje. Presentatoren Jamie Hyneman en Adam Savage lichten elke aflevering gemiddeld twee of drie bekende “broodje-aapverhalen” of mythen toe. Zij onderzoeken of deze verhalen gebaseerd zijn op de waarheid of dat het totale onzin is. Meestal hebben deze verhalen geen verband met elkaar, wel is er altijd één hoofd onderzoek. Gedurende iedere aflevering worden zij becommentarieerd door Robert Lee.

Aan het einde van een aflevering wordt het duidelijk of de mythes juist (“confirmed”), aannemelijk (“plausible”) of onjuist (“busted”) zijn. Over alle seizoenen bekeken zijn er meer verhalen die onjuist blijken te zijn dan verhalen die als aannemelijk of juist beschouwd kunnen worden. Een voorbeeld van een mythe die zij onderzocht hebben is: “Is het mogelijk positief te testen op een drugstest door een bepaalde hoeveelheid brood met maanzaad te eten” of “Is een olifant daadwerkelijk bang voor een muis”? Het antwoord op deze vragen en meer kun je vinden in de afleveringen van Mythbusters op Netflix.

De meeste onderzoeken worden uitgevoerd in een loods van het special effects bedrijf van presentator Jamie Hyneman. Hij valt vooral op door zijn kenmerkende walrussnor en is gek op explosies. Zijn medepresentator Adam Savage zorgt voor de komische noot in het programma en maakt vaak grappen ten koste van Hyneman. Beiden hebben grote bekendheid verworven door hun deelname aan Mythbusters.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
3

Aantal sterren:
4

Speelduur aflevering:
0:50

Genre:
Documentaire, Mysterie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *