Netflix op TV

Je kunt Netflix kijken via de bijbehorende apps voor smartphones en tablets, maar ook via de televisie. Hierdoor kun je extra van je films en series genieten! Sommige HDTV’s ondersteunen de applicatie van Netflix al, maar heel veel nog niet. Door het gebruik van externe apparatuur zoals gameconsoles en een Apple TV wordt het wel mogelijk om Netflix op TV te kijken.

Hoe kan ik Netflix op TV kijken?

Je kunt Netflix op TV kijken via de onderstaande manieren. In veel gevallen gaat het over externe apparatuur wat apart moet worden aangeschaft.

apple-tvNetflix kijken met Apple TV

De Apple TV is een klein en smal apparaat wat je kunt aansluiten op je computer. Met de Apple TV krijg je toegang tot een complete multimedia omgeving van Apple. Je kunt gebruiken van allerlei applicaties zoals iTunes, YouTube, Flickr en Netflix! Door op de Apple TV in te loggen met je Netflix gegevens kun je toegang krijgen tot de videotheek van Netflix. In deze videotheek krijg je keuze uit duizenden films en series om te kijken.

De Apple TV is verkrijgbaar vanaf €92,00!

chromecastNetflix kijken met Chromecast

De Google Chromekast is een apparaatje wat je kunt aansluiten op de HDMI-poort van je TV. Zodra je de Chromecast in de TV hebt geplugd verschijnt er automatisch een setup waarmee je de Chromecast kunt configureren. Je kunt de Chromecast vergelijken met de Airplay van Apple. Je moet de Chromecast namelijk gebruiken i.c.m. een smartphone of tablet. Als je op je smartphone of tablet een film of serie aanklikt, krijg je de mogelijkheid om het beeld van je smartphone of tablet weer te geven op je televisie.

De Google Chromecast is verkrijgbaar vanaf €35,00!

netflix-op-ps3Netflix op PS3

Al je je Playstation 3 hebt aangesloten op de TV kun je met de Playstation 3 ook naar Netflix kijken. Hiervoor moet je de Netflix applicatie in de Play Store van Sony hebben gedownload. Als je deze vervolgens opent en inlogt op je Netflix-account heb je toegang tot de gehele videotheek van Netflix.

De Playstation 3 is verkrijgbaar vanaf €199,99 en is hiermee niet de goedkoopste optie om enkel en alleen Netflix te kijken op je televisie.

netflix-op-xbox360Netflix op XBOX 360

Om Netflix op je XBOX 360 te kunnen kijken heb je een XBOX LIVE-account nodig. Anders is het niet mogelijk om Netflix te kijken op je TV.

Download de Netflix app op je XBOX 360 en open deze. Voer vervolgens de inloggegevens van je Netflix-account in. Netflix is nu gekoppeld aan je XBOX360 en je kunt nu films en series via je XBOX 360 afspelen op je televisie.

De XBOX 360 kun je kopen vanaf €199,99.