Netflix opent kantoor in Amsterdam

Bron: Das Kapital

Afgelopen vrijdag heeft Netflix haar Europese hoofdkantoor geopend in Amsterdam! Het nieuwe kantoor is gevestigd aan de Keizersgracht.

Bij de opening van het nieuwe kantoor van Netflix was staatsecretaris Sander Dekker aanwezig. Dekker is erg enthousiast over de opening en vindt de opening van het Europese kantoor in Amsterdam een logische keuze. Nederland loopt namelijk erg op voor als het gaat om de export van TV-formats.

Het hoofdkantoor van Netflix was eerst gevestigd in Luxemburg. Dit had te maken met lage belastingen en tactische overwegingen. Het is onbekend waarom Netflix haar hoofdkantoor uit Luxemburg heeft verplaatst naar Amsterdam. Dit heeft volgens bronnen te maken met de nieuwe belastingregels die sinds begin dit jaar gelden in Luxemburg.

Sander Dekker hoopt dat Netflix overweegt om een Netflix Original serie te maken over Nederland of Amsterdam. Na de opening van een kantoor in Noorwegen werden de Amerikanen namelijk geïnspireerd om een nieuwe serie te maken, namelijk Lilyhammer. Hierbij werkten Netflix samen met de Noorse TV.

Als we de Nederlandse vicepresident Joris Evers mogen geloven, duurt het niet lang meer voordat Netflix zich vanuit het nieuwe kantoor in Amsterdam, gaat richten op Afrika en het Midden-Oosten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *