Orange Is The New Black

orange is the new black

De komische dramaserie Orange Is the New Black is een originele productie van Netflix, die sinds 2013 exclusief wordt aangeboden via hun videoplatform. In 2014 is het tweede seizoen van de serie verschenen, die net als het eerste seizoen uit 13 afleveringen van circa 50 minuten bestaat.

De serie draait om de biseksuele Piper Chapman die een ogenschijnlijk rustig leventje leidt in New York. Maar dan wordt Piper veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden in een federale vrouwengevangenis, nadat ze tien jaar geleden een koffer vol drugsgeld naar haar ex-vriendin Alex Vause bracht. Zij is een internationale drugssmokkelaar, die door haar moeilijke jeugd in een lage sociale klasse in contact kwam met de verkeerde mensen.

In de gevangenis worden Piper en Alex na een break van tien jaar weer herenigd en besluiten ze hun relatie te revalueren. De twee hebben een hoop om over te praten, maar inmiddels heeft Piper een relatie met de jonge Joodse journalist Larry Bloom. Ook voelen ze de druk van hun medegevangenen, Piper’s celgenoot Miss Claudette Pelage bijvoorbeeld. Zij is een illegale immigrante die erg strikt is en daardoor wordt gevreesd door de andere gevangenen. Alhoewel het leven in de gevangenis geen feestje is, worden veel situaties op een komische manier weergegeven.

De hoofdrollen in Orange Is the New Black worden gespeeld door Taylor Schilling en Laura Prepon. Aanvankelijk auditeerde Prepon voor de rol van Piper, maar volgens de makers paste zij beter bij het personage van Alex. Jason Biggs is te zien als het huidige vriendje van Piper en Michelle Hurst speelt Pipers celgenoot.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
2

Aantal sterren:
4,4

Speelduur aflevering:
0:55

Genre:
Comedy, Drama, Misdaad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *