Prison Break

prison break

De gevangenisserie Prison Break werd vier seizoenen lang uitgezonden door de Amerikaanse zender FOX. In 2009 werd de serie na 81 afleveringen beëindigd en al deze 40 minuten durende afleveringen zijn beschikbaar via Netflix.

De dertiger Lincoln Burrows wordt onterecht verdacht van het vermoorden van Terrence Steadman, de broer van de Vice-President van de Verenigde Staten. Lincoln wordt opgesloten in de Fox River State Penitentiary, waar hij de doodstraf zal gaan krijgen. Zijn jongere broer Michael Scofield werkt als bouwkundig ingenieur bij een bedrijf dat beschikt over de blauwdrukken van de gevangenis. Michael besluit om de ideale ontsnappingsroute in geheimtaal op zijn lichaam te laten tatoeëren om zo zijn broer te bevrijden.

Eerst dient hij in de gevangenis te komen, dit doet hij door een gewapende overval te plegen. Eenmaal aangekomen in de gevangenis zoekt hij contact met zijn broer om hem over zijn meesterplan te vertellen. Die reageert niet meteen positief, maar besluit uiteindelijk in te stemmen met zijn plan. Michael gaat hierna over op de volgende stappen in zijn plan, maar is het net zo makkelijk om uit de gevangenis te komen als hij van tevoren bedacht had?

Wentworth Miller speelt de briljante ingenieur Michael Scofield, waarmee hij wereldwijd bekend werd. Zijn broer wordt gespeeld door Dominic Purcell en Robin Tunney, Peter Stormare en Amaury Nolasco spelen andere belangrijke rollen. Aanvankelijk wilde FOX Prison Break niet gaan uitzenden, maar door het succes van Lost (ook te bekijken op Netflix) besloten ze toch tot productie over te gaan.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
2

Aantal sterren:
4,2

Speelduur aflevering:
0:42

Genre:
Actie, Drama, Misdaad, Mysterie, Thriller

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *