Robin Hood

Robin-Hood

De spannende Britse serie Robin Hood begon aan haar eerste seizoen in 2006, toen het werd uitgezonden door de BBC. De serie is in 2009 gestopt, nadat het drie seizoenen lang op de buis verscheen. In Nederland is de tv-serie Robin Hood te zien via Netflix.

In deze televisievariant van het historische verhaal over Robin Hood, wordt het oorsprongsverhaal van deze dappere strijder verteld. Het verhaal begint als de boogschutter Robin terugkeert van een missie in het Verre Oosten. In zijn woonplaats Nottingham is een nieuwe Sheriff aangesteld en dit bevalt hem geenszins. Terwijl de Sheriff de hele stad in zijn macht heeft, trekt Robin zich met een groepje vertrouwelingen terug in de nabijgelegen bossen.

Samen bedenken ze een plan om de Sheriff af te zetten en het volk hun vrijheid terug te geven. Robin en zijn groep voeren tal van listige plannetjes uit, waarmee ze de Sheriff en de rest van zijn gezag ondermijnen. Ze stelen van de rijken en geven dit terug aan de armen. Ook doet Robin zijn uiterste best om zijn ex-vriendin Marian uit de handen van Guy of Gisborne te houden, de charmante kompaan van de Sheriff.

De titelrol wordt gespeeld door de Brit Jonas Armstrong, terwijl Keith Allen de Sheriff van Nottingham speelt. Gordon Kennedy is te zien als Robins rechterhand Little John, Lucy Griffiths speelt Marian en Richard Armitage speelt Guy of Gisborne.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
3

Aantal sterren:
3,8

Speelduur aflevering:
0:44

Genre:
Actie, Avontuur, Drama, Historie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *