Sherlock

sherlock

Sherlock is een Britse detectiveserie van de BBC. In 2010 verscheen het eerste seizoen van deze moderne vertelling van de verhalen over Sherlock Holmes geschreven door Sir Arthur Conan Doyle. Er zijn vooralsnog drie seizoenen van de serie verschenen, met ieder drie afleveringen van anderhalf uur. In Nederland is de serie Sherlock alleen te zien via Netflix.

In de eerste aflevering van Sherlock is de ontmoeting tussen de privédetective Sherlock en Dokter Watson te zien. Ze betrekken samen een appartementje in Baker Street in Londen, van waaruit ze een reeks moorden willen oplossen. Aanvankelijk ging men er vanuit dat er bij deze moorden sprake was van zelfmoord, de twee vermoeden echter dat er meer aan de hand is..

Gedurende de rest van het seizoen krijgen Holmes en Watson tal van andere zaken voor hun kiezen. Ook komen ze in contact met de mysterieuze Jim Moriarty, die ze uitdaagt om een reeks van lastige zaken op te lossen. Dit doen ze met succes, echter leiden deze zaken tot grote gevaren en groeit Moriarty uit tot de aartsvijand van de twee.

Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes) en Martin Freeman (Dokter Watson) spelen de belangrijkste rollen in de BBC-serie Sherlock. Hun aartsvijand Jim Moriarty wordt gespeeld door Andrew Scott. Doctor Who scenaristen Mark Gatiss en Steven Moffat hebben het scenario geschreven van Sherlock.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
2

Aantal sterren:
4,5

Speelduur aflevering:
1:30

Genre:
Drama, Misdaad, Mysterie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *