Spartacus

spartacus

Van de historische actieserie Spartacus zijn meerdere seizoenen en een miniserie gemaakt, al deze seizoenen hebben een aparte titel gekregen. “Gods of the Arena”, “Blood and Sand”, “Vengeance” en “War of the Damned” zijn allemaal te bekijken via Netflix.

In alle seizoenen van Spartacus staat het waargebeurde verhaal van de gelijknamige Romeinse gladiator centraal. Van een arme slaaf groeide hij uit tot de meest geliefde gladiator van het hele Romeinse keizerrijk. Het begint allemaal in de miniserie “Gods of the Arena”, waar te zien is hoe het er aan toe ging in ‘the House of Batiatus’ voordat Spartacus hier aankwam. Seizoen 1 van Spartacus heet “Blood and Sand” en laat zien hoe de jonge Spartacus een slaaf is geworden en zich uiteindelijk zal ontwikkelen tot een gevreesde gladiator.

Het daarop volgende tweede seizoen heet “Vengeance” en dat is niet zonder reden. Spartacus weet samen met een groep andere slaven/gladiatoren te ontsnappen uit hun bannenschap. Ze zijn van plan om wraak te gaan nemen op hun oude “leiders”, iets dat niet zonder het nodige geweld en bloed zal verlopen.. In het derde en laatste seizoen “War of the Damned” staat de strijd tussen Spartacus en zijn groep en de Romeinse generaal Marcus Licinius Crassus centraal. Weet hij voor eens en altijd af te rekenen met zijn verleden?

Oorspronkelijk werd de titelrol gespeeld door Andy Whitfield, maar hij kwam in 2011 te overlijden. Het productieteam heeft daarna zijn rol vanaf het tweede seizoen overgedragen aan de eveneens Australische acteur Liam McIntyre.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
3

Aantal sterren:
4,2

Speelduur aflevering:
0:50

Genre:
Actie, Avontuur, Drama, Historie

6 Reacties

 1. Milan Van Geertruy

  ik kan het seizoen vengeance niet bekijken op netflix

  Reageren
 2. Milan Van Geertruy

  ik kan het seizoen vengeance niet bekijken op netflix

  Reageren
 3. Jonad

  Waar is seizoen 3 naartoe en afleveringen 3,4,5 en 10? Wij zouden graag de serie chronologisch verder kijken echter ontbreken de hiervoor genoemde afleveringen en seizoen..

  Reageren
 4. stefaan

  waarom ontbreken er afleveringen in seizoen 2 en 4 en is seizoen 3 helemaal zoek ?

  Reageren
 5. de houwer

  Het is schandalig en het is niet de eerste keer! Met wees was het ook al zo. Ik dacht dat netflix officieel en professioneel was? Hoe durft men on kompleet series aanbieden

  Reageren
 6. siegfried

  Ik zeg netflix hiermee op, als ze geen volledige serie kunnen geven kunnen ze den boom in.
  Doei doei netflix!!

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *