The 4400

the-4400

The 4400 is een sciencefictionserie dat is bedacht in de Verenigde Staten en geproduceerd in Vancouver, Canada. De eerste aflevering werd in de VS op 11 juli 2004 uitgezonden en de laatste op 16 september 2007. De serie is bedacht door Scott Peters en René Echevarria die ook aan Star Trek meewerkte. De serie werd in de VS uitgezonden door CBS en in Nederland aanvankelijk door Talpa. Nadat die zender failliet was gegaan werd The 4400 vanaf 2009 uitgezonden door RTL 7.

Zoals gezegd is The 4400 een sciencefictionserie. De serie draait om een mysterie van duizenden verdwenen mensen sinds 1946. De oorzaak van deze verdwijningen bleef altijd onbekend totdat in 2004 een onbekend voorwerp op de aarde afkomt. Er wordt nog geprobeerd het voorwerp af te remmen maar het komt met onverminderde snelheid dichterbij. Tot het moment dat het voorwerp vlak voor de aarde zelf snelheid mindert, vrezen de mensen voor het einde van de wereld. Het voorwerp blijkt een zwevende lichtbol te zijn die uiteindelijk in Noord-Amerika landt bij Mount Rainier.

Uiteindelijk verschijnen uit de lichtbol 4400 mensen die door de regering allemaal afgezonderd worden. Het blijken de verdwenen mensen te zijn die geen idee hebben wat er is gebeurd. Uiteindelijk worden de mensen vrij gelaten en moeten ze aarden in de moderne maatschappij anno 2004. Dit blijkt nog niet zo eenvoudig omdat ze lang weg zijn geweest. In deze serie worden verschillende levens van de 4400 mensen op een mooie manier in beeld gebracht.

The 4400 gaat in latere seizoenen uiteindelijk ook in op het mysterie van de verdwijning van de 4400 mensen. De serie is goed opgezet en houdt je tot de laatste seconde in zijn greep. Bij Netflix ziet u alle afleveringen van deze serie op het moment dat u dat wilt.

Bekijk deze serie op Netflix
TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
4

Aantal sterren:
3,7

Speelduur aflevering:
0:43

Genre:
Drama, Comedy, Thriller, Sci-Fi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *