The Killing

the-killing

The Killing is een Deense politieserie die in 2007 is verschenen. Oorspronkelijk verscheen de serie bij het de Deense publieke omroep maar inmiddels is de serie in vele landen verschenen. In Nederland is de serie ook op TV bij de KRO te zien geweest maar nu moet je bij Netflix zijn om deze mooie serie te kunnen volgen. The Killing heeft inmiddels maar liefst 40 afleveringen verspreid over 3 verschillende seizoenen.

De hoofdpersoon in deze succesvolle serie is de vrouwelijke inspecteur Sarah Lund. Deze eigenwijze inspecteur Sarah is samen met collega Jan Meyer verantwoordelijk voor het onderzoek naar de dood van een 19 jarig meisje. In het eerste seizoen beheerst deze zaak de serie samen met een aantal politieke kwesties. De samenwerking tussen de twee inspecteurs in bijzonder en daardoor interessant om te volgen tijdens de serie. Het eerste seizoen bestaat uit maar liefst 20 afleveringen en zal je dus wel even zoet houden.

In het tweede seizoen van The Killing speelt Sarah Lund ook de hoofdpersoon, bijna alle personages van seizoen 1 zie je niet meer terug in seizoen 2. Alleen de politiecommissaris uit het eerste seizoen Morten Suurballe ondersteunt Sarah nog steeds in het vervolg op seizoen 2. Seizoen 2 van The Killing draait om de moord op een advocate. Dit seizoen bestaat uit slechts de helft van het aantal afleveringen van seizoen 1 namelijk 10.

Het derde seizoen is tevens het laatste seizoen en speelt in de tijd van de financiële crisis. Sarah viert bijna haar 25 jarig jubileum als inspecteur. Sarah werkt samen met special agent Mathias Borch en de onervaren Asbjørn Juncker aan de moord op een zeeman.

The Killing is dus internationaal uitgegroeid tot een enorm succes. Ook in Nederland werden de afleveringen in 2012 en 2013 erg goed bekeken. Wanneer je zelf nog wilt genieten van deze serie die zich afspeelt tegen het prachtige Deense landschap ben je nu echter aangewezen op Netflix. The Killing kijk je dus waar en wanneer je maar wilt vanaf Netflix!

 

Bekijk deze serie op Netflix
TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
4

Aantal sterren:
5

Speelduur aflevering:
0:42

Genre:
Drama, Misdaad, Mysterie, Thriller

2 Reacties

 1. Luc Verbrugghe

  Is er geen Nederlandse ondertiteling bij seizoen 2 van de Deense versie?

  Reageren
  1. Linda

   Hi
   Is de deense versie beschikbaar op netflix? (Seizoen 2)

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *