The Tudors

the-tudors

The Tudors is een historische drama serie die haar oorsprong heeft in Canada en Ierland. Er zijn 4 seizoenen gemaakt van de serie die in Engeland op BBC 2 werd uitgezonden tussen 2007 en 2010. In Nederland werd de serie vanaf 2010 uitgezonden op RTL 8. In die 4 seizoenen zitten in totaal 38 afleveringen met een duur van 40 tot wel 60 minuten. De serie is enerzijds gebaseerd op feiten over het leven van Hendrik de achtste aangevuld met fictie.

The Tudors is een historische serie die vernoemd is naar de Tudor dynastie. Het leven van Hendrik de achtste wordt in vier seizoenen uitgebreid in beeld gebracht. In het eerste seizoen zien we het begin van de regeerperiode van Hendrik de achtste. Er zijn veel problemen zowel in de nationale als internationale politiek. Hendrik wil een zoon zodat hij een mannelijke troonopvolger heeft en scheidt daarom van zijn vrouw Catharina van Aragon. Catharina kan Hendrik namelijk geen zoon geven. Deze scheiding werd door de katholieke kerk niet geaccepteerd en daardoor zien we in het tweede seizoen dat Hendrik zijn eigen kerk sticht. Dit is de Kerk van Engeland waarvan hij ook direct het hoofd is geworden.

Het derde seizoen draait om de geboorte van zoon Eduard en om de opstand tegen de afscheiding van de katholieke kerk. In het laatste seizoen zien we dat de relaties van Hendrik met zijn vrouwen zeker niet over rozen liepen. Ook zien we dat hij uiteindelijk het contact met de realiteit kwijt lijkt te raken.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de rijke geschiedenis van Groot-Brittannië of gewoon een mooie drama serie wil zien, is The Tudors een echte aanrader. U kijkt alle afleveringen gewoon wanneer het u uitkomt via Netflix.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
4

Aantal sterren:
3,9

Speelduur aflevering:
0:53

Genre:
Actie, Drama, Mysterie

1 Reactie

  1. Harry

    Fantastische serie maar. Ik kan tudors niet meer kijken terwijl ik nog met deze serie bezig ben. Mooi balen als je nog er midden in zit waarom is deze serie er afgehaald en hoe kan ik erachter komen wanneer een serie wordt gestopt op Netflix?

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *