The Unit

THE UNIT

De bekroonde misdaadserie The Unit werd van 2006 tot 2009 uitgezonden door CBS. RTL 5 zond de serie kortstondig uit in Nederland, maar alle afleveringen van The Unit zijn nu te volgen via Netflix.

Centraal in de serie staat de geheime organisatie “The Unit”, dat een onderdeel is van het Amerikaanse leger. De leden van deze organisatie zijn gehuisvest in Fort Griffith en werken onder een dekmantel van een logistiek bedrijf. Kolonel Tom Ryan staat aan het hoofd van deze organisatie, die verder bestaat uit majoor Jonas Blane en de sergeanten Bob Brown, Mack Gerhardt, Hector Williams en Charles Grey. Hun werk is zo geheim, dat zelfs hun vrouwen geen idee hebben van hun werkzaamheden.

In The Unit wordt niet alleen het werk van de gelijknamige organisatie gevolgd, ook het privéleven van hen en hun vrouwen komt aan bod. Doordat ze in het geheim werken, heeft dit grote invloed op het leven van hun gezinnen en familie. De familieleden zijn allemaal verantwoordelijk voor het geheimhouden van de organisatie, al hebben ze geen idee wat er zich allemaal afspeelt..

Hoofdkolonel Tom Ryan is een personage dat wordt gespeeld door Robert Patrick, die ook te zien is in de Netflix-serie From Dusk Till Dawn. Bedenker van The Unit is de scriptschrijver David Memet, die de scripts van ruim 40 Hollywood films heeft geschreven. Zijn bekendste film is Hannibal uit 2001 met Anthony Hopkins in de hoofdrol.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
4

Aantal sterren:
4,1

Speelduur aflevering:
0:43

Genre:
Actie, Drama, Oorlog, Thriller

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *