Top Gear

top gear

Top Gear is al ruim decennium lang het populairste autoprogramma ter wereld. Met gemiddeld 350 miljoen kijkers per week in meer dan 170 landen is het zelfs het meest bekeken programma ter wereld. Netflix biedt een groot aantal aflevering van Top Gear aan via hun videoplatform. Ook is de serie in Nederland te zien bij Veronica

Iedere aflevering van de serie duurt ongeveer één uur en heeft een vaste opbouw. Elke week komen de rubrieken “Cool Wall”, “Car News”, “Star in a Reasonably-Priced Car” en “Power Laps” voorbij. Bij de laatste rubriek is het personage “The Stig” belangrijk, aangezien hij hier rondes rijdt over een racecircuit. Dit personage wordt afwisselend gespeeld door diverse racers. Doorgaans is de identiteit van deze mysterieuze racer niet bekend, maar een aantal jaar geleden lekte de identiteit van één van de racers uit. Ook worden er geregeld speciale afleveringen uitgezonden, waarbij de presentatoren een korte reis door het buitenland maken.

Bovenstaande opzet is in 2002 bedacht toen presentator Jeremy Clarkson en producent Andy Wilman een nieuw format moesten bedenken, nadat de BBC het oorspronkelijk programma had verkocht aan een andere zender. De presentatie is in handen van Clarkson, samen met Richard Hammond en James May. Het unieke aan Top Gear is dat het programma op een zeer komische manier de autowereld bespreekt. Doordat er weinig gebruik wordt gemaakt van vakjargon is het programma ook interessant voor niet-autofans.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal series:
9

Aantal sterren:
4,3

Speelduur aflevering:
0:50

Genre:
Actie, Comedy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *