Videogame High School

video-game-high-school

Videogame High School is een online actiekomedieserie die tot nu toe uit twee seizoenen bestaat. Het eerste seizoen telt 9 aflevering die gemiddeld 15 minuten per aflevering duren. Voor het tweede seizoen is de speelduur verlengd naar 35 minuten. In Nederland is Netflix de enige uitzender van Videogame High School.

De serie speelt zich af in de nabije toekomst waar videogames in competitieverband worden gespeeld. Overal ter wereld zijn deze wedstrijden te bekijken en de beste spelers vergaren grote bekendheid. Op de eliteschool Videogame High School krijgen de leerlingen te maken met alle genres videogames en de nodige oefening hierin. Brian Doheny, online bekend als BrianD, is het belangrijkste personage uit de serie.

Tijdens een live gamingwedstrijd verslaat hij onwetend “The Law”, één van de meest bekende gamehelden ter wereld. Door deze winst wordt Brian uitgenodigd om te beginnen aan de Videogame High School. Op zijn nieuwe school maakt hij een groep vrienden en vijanden, waardoor ook de dagelijkse beslommeringen op school deel uitmaken van het verhaal. Tijdens de les spelen de leerlingen fictieve spellen, waaronder de “first-person shooter”-game Field of Fire.

Josh Blaylock speelt de hoofdrol, Johanna Braddy speelt zijn geliefde Jennifer en Brian Firenzi is te zien als Josh’ grootste vijand Lawrence Pemberton alias “The Law”. Laatsgenoemde acteur is ook één van de bedenkers van de serie, samen met Freddie Wong en Will Campos.

Bekijk deze serie op Netflix

 

TrailerInformatie

Aantal seizoenen:
2

Aantal sterren:
4

Speelduur aflevering:
0:28

Genre:
Actie, Romantiek, Sci-Fi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *